Verwijzers

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Gevolgen op fysiek, psychisch en/of sociaal gebied kunnen het herstel vertragen en een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven. De patiënt moet op eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie. De fysiotherapeut kan hierbij een ondersteunende rol vervullen en als coach in dit proces functioneren.

Wat kan de FyNeOn fysiotherapeut voor u doen?

We willen u als verwijzer graag op de hoogte brengen van de fysiotherapeutische mogelijkheden bij de oncologische patiënt. In de factsheet oncologie en fysiotherapie kunt u informatie vinden over de expertise die FyNeOn biedt.

Via ‘Vind een Fysiotherapeut’ kunt u direct zien welke gespecialiseerde fysiotherapeuten, waar werkzaam zijn nadat de postcode is ingevuld.   

Downloads:
– de folder voor verwijzers: voorzijde, achterzijde
– de patiënten folder: voorzijde, achterzijde
– de verwijsblok voor verwijzers: voorzijde, achterzijde
de factsheet oncologie en fysiotherapie                                                                                                                                                                                                       

Een digitale versie van het verwijsblok is nu online. U kunt deze downloaden, het PDF bestand invullen en opslaan. Op deze manier is het mogelijk om de verwijsbrief digitaal te versturen. 

Download de digitale versie hier:  Verwijsblok voor verwijzers-Digitaal                 

Werkwijze

Alle fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij FyNeOn hebben een ruime opleiding in de oncologie afgerond en blijven zichzelf en elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van fysiotherapeutische mogelijkheden binnen de oncologie. U kunt verwachten dat de leden van FyNeOn kwalitatief goede zorg leveren aan een oncologische patiënt en bereikbaar zijn binnen een straal van 10 km. Elke lid werkt regionaal nauw samen met andere disciplines, zoals een diëtist, een ergotherapeut, een psycholoog. Wanneer nodig kan snel beroep op hen gedaan worden waardoor de zorg op maat gecontinueerd kan blijven. Ook zijn onderlinge doorverwijzingen mogelijk omdat fysiotherapeuten zich ook op een ander gebied hebben gespecialiseerd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

Manuele therapie
Bekkenbodemtherapie
Oedeemfysiotherapie

                                                              

Vind een fysiotherapeut

Zoek op adres of plaats.

No results found in this location. Please try again.

Referenties

  • Naast de goede begeleiding op fysiek gebied heb ik door de gesprekken met mijn fysiotherapeut ook op mentaal vlak een grote stap gezet in mijn herstel.

    Herman (Rijen)
  • Het gaf mij heel veel vertrouwen dat ze precies op de hoogte was van alle behandelingen die ik achter de rug heb. Hierdoor wist ze ook precies de juiste vragen te stellen !

    Kristel (Waalwijk)
  • FyNeOn-leden zijn goed bereikbaar; ik kan snel, gemakkelijk en naar tevredenheid verwijzen naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de oncologie 

    S.B. Oei, radiotherapeut-oncoloog werkzaam in het Instituut Verbeeten in Tilburg-Den Bosch-Breda

Links